Na úvod extraligy vysoká výhra Nitry nad dvadsiatkou

SITA, TA3
13.9.2012 22:53

Predohrávaným stretnutím medzi Nitrou a reprezentačnou 20–kou odštartoval jubilejný 20. ročník hokejovej Extraligy. Skúsenosti zohrali hlavnú úlohu pri vysokom víťazstve domácich 7:1.

Na úvod extraligy vysoká výhra Nitry nad dvadsiatkou
SITA

HK Nitra - HK Orange 20 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Góly: 12. Hrnka (Jokila, T. Chrenko), 29. König (Vosátko, T. Chrenko), 31. M. Kováčik (Stümpel, Ordzovenský), 34. König (Jokila), 51. Stümpel (Vosátko, Ordzovenský), 54. Stümpel (Arvay), 59. T. Chrenko (Podstavek) - 56. Kolena (A. Lipovský)
Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Bachúrik - Šefčík, Výleta, 1674 divákov

Zostavy:

Nitra: Žigárdy - König, M. Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, Kuzma, Arvay - Jokila, T. Chrenko, Hrnka - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - M. Segľa, Hamrák, Mašlonka - Pupák, Bene, Podstavek
Orange 20: A. Nagy (34. Romančík) - Korím, Mikeska, Nechala, Rusina, M. Pospíšil, Z. Tóth, Buri, M. Bednár - Podsedlý, Kolena, B. Mráz - Uhrík, Bíreš, D. Hudec - Boltun, Fujerík, Hinďoš - A. Lipovský, Fekiač, Korytko

Priebeh zápasu:
Prvá tretina prvého extraligového zápasu v tejto sezóne príliš nenadchla. Domáci sa viac snažili o útočnú aktivitu, no ich snahy
narážali na dobre organizovanú obranu mladíkov. Nitre sa odpor mladých Slovákov podarilo prvýkrát zlomiť v 12. min. Nájazd dvoch na jedného zakončil po výbornej Jokilovej prihrávke Hrnka - 1:0. Zverenci trénera Bokroša hrali v ďalšom priebehu tri presilové hry, no ani v jednej z nich brankára Nitry Žigárdyho neprekonali.

Úvod, no najmä polovica druhej tretiny patrili Nitre. Počas prvej presilovky domácich sa k strele bez prípravy dostal obranca König a namieril presne - 2:0. Tento stav už o dve minúty upravil Kováčik, ktorý využil nedôslednosť obrany hostí a na dvakrát dorazil puk za Nagya. V 34. min hrala Nitra druhú presilovku a opäť to bol König, ktorého zásluhou ju využila.

Ďalšia
presná strela domáceho obrancu, po ktorej bol stav 4:0 pre domácich už vyhnala Nagya z bránky. Jeho náhradník Romančík si do konca druhej tretiny dokázal udržať čisté konto. V 37. min mohli skórovať aj hostia, no puk kotúľajúci sa za Žigárdyho chrbát v poslednom momente zastavil obranca Bača.
V tretej tretine sa domáci dlho nevedeli dostať do výraznejšej šance. V 45. min mohli inkasovať, no to by musel hosťujúci Bíreš zakončiť brejk dvoch proti jednému inak.

V polovici tretej tretiny sa presadil aj Jozef Stümpel, ktorý úspešne dorazil Vosátkov pokus. V 52. min hrali hostia ďalšiu presilovku, no po Chrenkovej šanci v oslabení takmer inkasovali. O dve minúty na to inkasovali mladíci šiesty gól. Stümpel druhýkrát využil nedôslednosť obrany hostí a upravil na 6:0.

Mladíci sa prvého gólu v sezóne dočkali v 56. min. Milan Kolena bol na konci spolupráce s Lipovským a zblízka prekonal Žigárdyho. Na konečných 7:1 upravil v 59. Chrenko, ktorý zblízka prekonal Romančíka po Podstavkovej prihrávke.


Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "V ofenzíve sme podali dobrý výkon. Hostia mali niekoľko nebezpečných situácií. Tešíme sa na ďalšie zápasy a na to, keď súťaž naplno vypukne."

Ernest Bokroš (tréner HK Orange): "Okrem snahy sme neukázali nič v ofenzíve. Nedokázali sme sa presadiť kombinačne a ani v presilovkách. Tých sme mali dosť, no nič sme z toho nevyťažili. V defenzíve sme prepadávali a
Nitre stačilo len kombinovať a presne si prihrať. Prvú lekciu máme za sebou. Máme čo zlepšovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok