Fotogaléria: Rieky sa vylievajú, mosty uzatvárajú. Ľudí evakuujú

TA3
14.10.2020 16:20

Vytrvalý dážď bičuje celú krajinu a z brehov sa vylialo už viacero riek. V teréne je množstvo policajtov a hasičov, ktorí sa snažia zmierňovať škody, ktoré živel pácha. Pozrite si, aká je aktuálna situácia a ako vyzerá na fotografiách.

Fotogaléria: Rieky sa vylievajú, mosty uzatvárajú. Ľudí evakuujú
Facebook.com/HaZZ

Hoci zlá situácia je po celom území krajiny, najhoršie sú na tom Košický kraj a Prešovský kraj. Problém je, že aj výhľad je nepriaznivý. Pršať bude aj naďalej.

Z dôvodu nepriaznivého počasia a pre neustále stúpajúcu hladinu uzatvárajú most cez rieku Hron na ulici 9. mája v Banskej Bystrici. "Uzavretý bude aj most pod "malou" železničnou stanicou Banská Bystrica - mesto. Jediný prejazdný most bude pri Smrečine (nákupné centrum Terminál)," informuje polícia.

Vyliala sa aj rieka Morava a pre zvýšenú hladinu museli uzatvoriť hraničný priechod Moravský sv. Ján - Hohenau. "V okrese Skalica evidujeme aj zvýšené hladiny miestnych potokov, situácia je vážna, dávajte si pozor," informovali strážcovia zákona.

Kritická je situácia na Hornádskej ulici v meste Krompachy, kde sa vyliala rieka Hornád. Z domov už evakuovali okolo 1000 ľudí, uviedla primátorka mesta Iveta Rušinová. „Hasiči stavali do noci protipovodňové zábrany, ale Hornád je silný a nepomohlo to, v stredu nadránom okolo tretej sa voda začala zdvíhať. Momentálne je hladina ustálená a postupne klesá. Dúfame, že sa v noci nezdvihne,“ povedala Rušinová.

Na Hornádskej ulici je zaplavený celý úsek od hlavnej elektrickej rozvodne až po zberný dvor a komunitné centrum. V oblasti zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči, ktorí evakuovali ľudí z rodinných a bytových domov. „Podľa sprostredkovaných informácií je v obydliach voda na úrovni okolo 20 až 30 centimetrov. Situácia nie je až taká vážna ako pred desiatimi rokmi, kde boli v tej istej oblasti zaliate celé prízemia v domoch,“ skonštatovala primátorka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok