Prehodnotia zákaz bohoslužieb? Obhajuje ho i veriaci Krajniak

TA3 TASR
14.10.2020 13:23

Plošný zákaz bohoslužieb, ktorý má začať platiť od štvrtka, je v súčasnosti potrebný. Po rokovaní vlády to pripustil minister práce Milan Krajniak.

Prehodnotia zákaz bohoslužieb? Obhajuje ho i veriaci Krajniak
TASR (Ilustračná fotografia)

Predseda vlády Igor Matovič potvrdil, že chce s bratislavským arcibiskupom a predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským komunikovať ešte osobne. Krajniak poznamenal, že hoci je veriaci, tak pri plošnom zákaze bohoslužieb ide o obmedzenie mobility a potenciálu stretávania sa ľudí. Poukázal na to, že cez týždeň chodia do kostolov najmä starší ľudia, pričom ide o rizikovú skupinu. Uznal, že toto opatrenie je v súčasnosti potrebné.

Krajniak za rozhodnutím ústredného krízového štábu stojí: "Napriek tomu, že je s týmto opatrením mnoho ľudí, ktorí chodia na bohoslužby, nespokojných."

Premiér tvrdí, že na krízovom štábe riešili, že medzi veriacimi, ktorí sú v kostoloch, môže dôjsť k šíreniu ochorenia. Poukázal najmä na ich vyšší vek. Na otázku, či bude od štvrtka platiť plošný zákaz bohoslužieb, premiér uviedol, že "ak hlavný hygienik sám na základe vlastného rozhodnutia nerozhodol inak, tak to bude presne tak, ako to bolo avizované".

Po oznámení plošného zákazu biskupi napísali predsedovi vlády list. Vyjadrili v ňom podporu v zápase proti šíreniu pandémie aj to, že je samozrejmé, že cirkev nariadenia štátu poslúchne. Zároveň ho žiadali, aby ešte zváženie vydaného plošného zákazu bohoslužieb zvážil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok