Kováčik: Národný futbalový štadión sa začne stavať na budúci rok

TASR, osporte.sk
13.9.2012 13:59

Prezident SFZ Ján Kováčik v rozhovore pre portál osporte.sk vyhlásil, že s výstavbou Národného futbalového štadióna v Bratislave sa začne v prvej polovici budúceho roka. Moderný stánok by mal niesť meno najlepšieho slovenského futbalistu 20. storočia Jána Popluhára.

Kováčik: Národný futbalový štadión sa začne stavať na budúci rok
SITA

"Prebiehajú konkrétne a konštruktívne rokovania s predsedom vlády a ministrom školstva, posúvame sa ďalej. Verejnosť to vníma veľmi správne, ubehli ďalšie dva roky a nič sa neudialo, všetko zostalo stáť na mŕtvom bode. Jedna vláda skončila predčasne, po nej nastúpila nová, rokovania sú náročné, zložité, verím však tomu, že v prvej polovici budúceho roka sa naozaj začne s výstavbou a že štadión v Bratislave určite bude vybudovaný s podielom štátu. Takisto vyrastie aj štadión v Trnave, ktorý bude spĺňať všetky kritériá a bude mať parametre UEFA a FIFA," povedal Kováčik pre osporte.sk.

V piatok 28. septembra v Banskej Bystrici sa uskutoční hodnotiaca konferencia Slovenského futbalového zväzu a jej rokovanie by malo byť prínosom v mnohých oblastiach. "Keď schválime nové znenie stanov, tak od nich sa bude odvíjať tvorba ďalších noriem. V prvej fáze sme urobili päť ďalších noriem a keďže SFZ má v tomto období približne 50 noriem, bolo potrebné ich zosúladiť, lebo jedna odporovala ďalšej. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli pre takýto model, že nebudeme novelizovať, ale že príde úplne k novému zneniu stanov, ku ktorému nás vyzvala UEFA a FIFA, aby sme zosúladili naše stanovy s najvyšším európskym a svetovým orgánom." dodal Kováčik.

"Vyzvali nás k tomu už v roku 2008, teraz si myslím, že to bude úplne v poriadku. Akonáhle sa nám to podarí, tak v budúcom roku okrem spomínaných piatich noriem prídu na rad ďalšie a ďalšie a verím, že v najbližších dvoch rokov budeme mať kompletne všetky normy nové a tak zosúladené, aby neodporovala jedna druhej," zdôraznil Kováčik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok