Skupina Arca, ktorá je v problémoch, sa dohodla na financovaní

TA3 TASR
8.10.2020 12:04

Londýnska investičná spoločnosť Blantyre Capital sa dohodla so slovenskou investičnou skupinou Arca Capital na podmienkach dlhodobého financovania. Tento dlhový nástroj uľahčí rekapitalizáciu skupiny a pomôže uvoľniť rastový potenciál skupiny Arca Capital, uviedla PR manažérka Arca Capital Terézia Barčíková.

Skupina Arca, ktorá je v problémoch, sa dohodla na financovaní
SITA/Jozef Jakubčo

Skupina má finančné problémy a v minulosti nevylúčila ani reštrukturalizáciu. Predseda predstavenstva a väčšinový akcionár skupiny Arca Capital Rastislav Velič zdôraznil, že Blantyre Capital je silným partnerom, ktorý má príslušné finančné a prevádzkové zdroje na podporu transformácie skupiny. "Riešenie spoločnosti Blantyre Capital je dobrou správou pre skupinu Arca Capital, našich zamestnancov a ďalších partnerov. Poskytuje stabilnú finančnú štruktúru a potenciálne ďalšie financovanie na uskutočnenie našich rastových plánov," povedal Velič.

O tom, že sa pokúsi vyriešiť súčasné finančné problémy vstupom investora, informovala Arca Capital už v polovici septembra. Velič vtedy označil za príčinu problémov pandémiu, ktorá obmedzila možnosti podnikania. Arca Capital v súčasnosti vlastní a spravuje rozsiahle majetkové portfólio, ktoré je v podobe majetkových účastí v rôznych koncernových spoločnostiach sústredené do rozličných odvetví, ako napríklad automobilový priemysel, energetika, zdravotnícky sektor, developerská činnosť, finančné služby, pracovné agentúry, ubytovacie a rekreačné služby.

Blantyre Capital je londýnska investičná spoločnosť pôsobiaca v celej Európe, zameraná na partnerstvo s perspektívnymi európskymi spoločnosťami, ktoré prechádzajú dočasnými finančnými problémami, pri opätovnom začatí ich činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok