Na situáciu u nás reaguje aj Cyprus, avizuje výrazné obmedzenia

TA3 TASR
7.10.2020 15:26

Cyprus od 9. októbra výrazne obmedzí Slovákom vstup na jeho územie. Ministerstvo zahraničných vecí o tom informovalo na webovej stránke.

Na situáciu u nás reaguje aj Cyprus, avizuje výrazné obmedzenia
SITA/AP (ilu)

Rezort zahraničia spresnil, že vstup na jeho územie zo SR bude umožnený len občanom Cypru a ich rodinným príslušníkom, osobám s povolením na pobyt v krajine, či osobám s povolením na základe diplomatických i konzulárnych stykov. Taktiež osobám bez ohľadu na ich štátnu príslušnosť, ktoré majú špeciálne povolenie Cyperskej republiky.

Po príchode na cyperské územie sa musia podľa MZV podrobiť testu na ochorenie COVID-19, alebo mať so sebou negatívny certifikát o teste, vykonaný do 72 hodín pred odletom. „Všetky tieto osoby musia po prílete zostať v izolácii po dobu 14 dní, a to bez ohľadu na výsledok testu," spresnil rezort zahraničia s tým, že ďalší test na ochorenie COVID-19 musia absolvovať 48 hodín pred ukončením izolácie.

Ministerstvo ďalej upozorňuje, že pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich na Cyprus platí povinnosť pred odletom sa zaregistrovať, vyplniť dotazník a podpísať sériu vyhlásení na stránke cyprusflightpass.gov.cy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok