Nakazila sa hovorkyňa Bieleho domu, testovali ju niekoľkokrát

TA3 TASR
5.10.2020 20:58

Hovorkyňa Bieleho domu Kayleigh McEnanyová v pondelok oznámila, že mala pozitívny test na koronavírus. Stala sa tak ďalšou infikovanou osobou z okolia amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa z nákazy aktuálne lieči v nemocnici.

Nakazila sa hovorkyňa Bieleho domu, testovali ju niekoľkokrát
SITA/AP

Hovorkyňa McEnanyová tiež informovala, že nateraz nepociťuje žiadne príznaky ochorenia a že začína pracovať z izolácie. McEnanyová bola podľa vlastných slov na koronavírus testovaná niekoľkokrát - od minulého štvrtka bola testovaná každý deň, pričom všetky jej testy boli negatívne. Pozitívny výsledok testu mala až v pondelok.

Hovorkyňa naposledy pred reportérov v krátkosti predstúpila v nedeľu večer. Prišla v rúšku, avšak počas odpovedí na novinárske otázky si ho dala dolu. Podľa jej slov však žiadny z novinárov pokrývajúcich dianie v Bielom dome s ňou neprišiel do blízkeho kontaktu na dostatočne dlhú dobu, aby sa musel dať otestovať.

Prezident Trump krátko pred piatkovým oznámením svojej diagnózy potvrdil, že jeho spolupracovníčka Hope Hicksová mala vo štvrtok pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. McEnanyová v rovnaký deň vystúpila na tlačovej konferencii, povedala však, že o pozitívnom výsledku testu prezidentovej poradkyne Hicksovej vtedy ešte netušila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok