Bude mimoriadna schôdza. Fico: Hanba, ak neschvália program

TA3 SITA
5.10.2020 12:57

Mimoriadna schôdza parlamentu, ktorú iniciuje strana Smer-SD demokracia, bude v stredu. Na tlačovej konferencii to avizoval predseda Smeru Robert Fico s tým, že bude "hanba", ak ju koalícia neschváli.

Na mimoriadnej schôdzi chcú poslanci najsilnejšej opozičnej strany formou uznesenia NR SR zaviazať konkrétnych členov vlády, aby vystúpili v pléne a odpovedali na otázku, aké kroky plánujú podniknúť vo svojich rezortoch, aby „eliminovali katastrofálne dopady rozhodnutí vlády". Podľa Fica sa budú zaujímať predovšetkým o spôsoby, ako na Slovensku udržať mieru zamestnanosti, vzdelávania a sociálnej súdržnosti.

„Nemám teraz informáciu či už predseda parlamentu zvolal schôdzu. Hovorí sa o strede 7. októbra," doplnil Fico na margo termínu konania mimoriadnej schôdze. Krátko na to sa potvrdilo, že schôdza bude v stredu o 13:00.

Podľa Fica bude veľká hanba, ak vládna koalícia neschváli program mimoriadnej schôdze. „Je to veľmi konštruktívny návrh," uviedol a vyzval ministrov, aby prišli na rokovanie NR SR a povedali, čo idú robiť v najbližších týždňoch a mesiacoch. Ministri majú v pléne následne vystúpiť na schôdzi, ktorá sa začína 20. októbra.

Mimoriadna schôdza k uvedenému bodu sa nakoniec v stredu uskutoční. Ako v tlačovej správe informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR, schôdza sa začne o 13:00.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok