Trump nakrátko opustil nemocnicu, pozdravil svojich fanúšikov

TA3 TASR
5.10.2020 00:04

Americký prezident Donald Trump nakrátko opustil nemocnicu, v ktorej sa lieči z ochorenia COVID-19, aby z auta pozdravil svojich stúpencov zhromaždených pred zdravotníckou inštitúciou.

Jeho stav sa zlepšuje

Kolóna vozidiel s Trumpom prešla okolo priaznivcov prezidenta po tom, ako im šéf Bieleho domu vo videu na sociálnej sieti prisľúbil "prekvapivú návštevu". Americké médiá priniesli zábery, na ktorých Trump s rúškom na tvári máva z čierneho auta davu ľudí, píše agentúra AFP. Krátko na to sa do nemocnice vrátil. "Bola to veľmi zaujímavá cesta," uviedol Trump vo videu zverejnenom na Twitteri, zrejme v narážke na svoje ochorenie. "Dozvedel som sa veľa o COVID-e. Naučil som sa to tak, že som naozaj chodil do školy. Toto je skutočná škola. Toto nie je škola - 'čítajme knihy'. A chápem to, rozumiem tomu. A je to veľmi zaujímavá vec."

Trumpovi ošetrujúci lekári predtým v priebehu dňa oznámili, že zdravotný stav prezidenta sa naďalej zlepšuje a už v pondelok by ho mohli prepustiť z nemocnice, v ktorej ho v noci na sobotu hospitalizovali s ochorením COVID-19. Podľa tímu lekárov 74-ročnému prezidentovi v posledných dňoch dvakrát poklesla hladina kyslíka a dostával aj steroidy. Jeho zdravotný stav však celkovo lekári hodnotili pozitívne s dobrými vyhliadkami.

Vrátiť sa chce už čoskoro

Samotný Trump zverejnil v noci na nedeľu video z nemocnice, v ktorom uviedol, že sa už cíti "oveľa lepšie". Vyjadril tiež presvedčenie, že sa "čoskoro" vráti do Bieleho domu. Uviedol však aj, že nasledujúce dni budú "skutočnou skúškou" v ďalšom priebehu jeho choroby.

Trump v noci na piatok na Twitteri oznámil, že on a jeho manželka Melania majú pozitívne testy na nový druh koronavírusu. V noci na sobotu Trumpa previezli vrtuľníkom z Bieleho domu do vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok