Práce ukončili. Prezradili, kedy otvoria bratislavské Mlynské nivy

TA3 TASR
3.10.2020 17:44

Hrubé stavebné práce na ulici Mlynské nivy v Bratislave boli ukončené. Otvorenie ulice je naplánované na prelome októbra a novembra. Uviedla to hovorkyňa developera HB Reavis Martina Jamrichová. Konkrétny termín otvorenia spresnia spoločne s bratislavským magistrátom v blízkom čase.

Práce ukončili. Prezradili, kedy otvoria bratislavské Mlynské nivy
TASR/Dano Veselský

"Aktuálne sa realizujú povrchové úpravy a výsadba zelene, zároveň sa venujeme kolaudácii mnohých stavebných objektov," uviedla Jamrichová. Rozsiahlu rekonštrukciu časti Mlynských nív začal investor v máji 2018 so zámerom vybudovať tu nový mestský bulvár. V rámci neho sa ráta s rozšírením komunikácie, s podzemným kruhovým objazdom, chodníkmi, cyklotrasou či zeleňou.

Časť Mlynských nív pre túto rekonštrukciu v polovici februára 2019 uzatvorili pre dopravu. Pôvodne sa rátalo, že po ulici bude na jeseň 2019 spustená aspoň premávka MHD. Po viacerých diskusiách s odbornou skupinou to však magistrát zamietol a s investorom sa dohodol o spustení kompletnej dopravy po letných prázdninách 2020.

Developer tesne pri ulici Mlynské nivy buduje aj novu autobusovú stanicu. Stavbu plánoval investor dokončiť v tomto roku. Novú Stanicu Nivy však aj pre pandémiu nového koronavírusu otvorí až koncom leta 2021. Projekt má byť kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba tohto projektu sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice sa začali v októbri 2017 a dokončili v januári 2018. Funkciu doterajšej autobusovej stanice plní náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave.

Developer tesne pri ulici Mlynské nivy buduje aj novu autobusovú stanicu. Stavbu plánoval investor dokončiť v tomto roku. Novú Stanicu Nivy však aj pre pandémiu nového koronavírusu otvorí až koncom leta 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok