Nakazili sa ďalší z Trumpovho okolia. Medzi nimi je i šéf kampane

TA3 TASR
3.10.2020 11:10

Viacero ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v okolí amerického prezidenta Donalda Trumpa, bolo v uplynulých hodinách pozitívne testovaných na nový druh koronavírusu. Informujú o tom americké médiá. Stalo sa tak po tom, ako sa novým druhom koronavírusu nakazila Trumpova poradkyňa Hope Hicksová a pozitívne testy mali následne aj samotný prezident a prvá dáma Melania.

Nakazili sa ďalší z Trumpovho okolia. Medzi nimi je i šéf kampane
SITA/AP

Podľa magazínu Politico mal pozitívny test manažér jeho volebnej kampane Bill Stepien. Dozvedel sa o tom v piatok večer a zatiaľ sa uňho prejavujú symptómy podobné chrípke. Stepien pracuje z domu a naďalej sa stará o kampaň pred novembrovými voľbami.

Okrem Stepiena sa koronavírus SARS-CoV-2 potvrdil aj u predsedníčky Republikánskeho národného výboru Ronny McDanielovej a bývalej vplyvnej poradkyne Kellyanne Conwayovej. Tá na Twitteri napísala, že má mierne symptómy vrátane slabého kašľa; cíti sa dobre a po dohode s lekárom je v domácej karanténe. Conwayová sa pred týždňom zúčastnila na podujatí v Bielom dome, na ktorom Trump predstavil svoju kandidátku na sudkyňu najvyššieho súdu. Tak ako väčšina hostí nemala rúško a bola v blízkom kontakte s mnohými hosťami vrátane ministra spravodlivosti Williama Barra.

Okrem toho mali podľa televízie NBC News pozitívne testy aj republikánski senátori Mike Lee a Thom Tillis, dekan prestížnej katolíckej University of Notre Dame v štáte Indiana, ako aj jeden zamestnanec Bieleho domu a traja novinári.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok