Vírus nikoho nešetrí. Nakazeným Trumpovcom vyjadrili podporu

TA3 TASR
2.10.2020 11:47

Prezidentovi Spojených štátov Donaldovi Trumpovi a jeho manželke Melanii, ktorým testy potvrdili ochorenie COVID-19, vyjadrili podporu osobnosti z politiky a verejného života z celého sveta vrátane predsedu Európskej rady Charlesa Michela či indického premiéra Naréndru Módího.

Vírus nikoho nešetrí. Nakazeným Trumpovcom vyjadrili podporu
SITA/AP

"Ukazuje to, že vírus nešetrí nikoho, vrátane tých, ktorí boli voči nemu skeptickí. Želám mu skoré uzdravenie," uviedol hovorca francúzskej vlády Gabriel Attal. Britský premiér Boris Johnson, ktorý mal ťažší priebeh ochorenia COVID-19, zaželal v piatok americkému prezidentovi a prvej dáme Melanii rýchle zotavenie. "Pozdravujem prezidenta Trumpa a prvú dámu. Dúfam, že sa obaja rýchlo uzdravia," napísal Johnson na Twitteri.

Aj ruský prezident Vladimir Putin zaželal Donaldovi Trumpovi rýchle zotavenie. Zároveň vyjadril presvedčenie, že jeho "vitalita, dobrá nálada a optimizmus" mu pomôžu zvíťaziť nad týmto nebezpečným vírusom. Podľa denníka China Daily je pozitívny test amerického prezidenta ďalšou pripomienkou toho, že koronavírus sa šíri ďalej, aj keď sa Trump zúfalo snažil naznačiť, že už nepredstavuje nebezpečenstvo.

Správu o svojom a manželkinom pozitívnom teste na COVID-19 oznámil Trump v piatok na Twitteri. "Dnes večer (vo štvrtok) sme ja a @FLOTUS (prvá dáma) mali pozitívny test na COVID-19. Okamžite začneme s karanténou a liečbou. SPOLU sa z toho dostaneme!" napísal Trump. Trump krátko predtým potvrdil, že jeho poradkyňa Hope Hicksová mala pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Dodal, že vo štvrtok preto s manželkou tiež absolvovali testy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok