Bratislavského starostu obvinili z dvoch zločinov a prečinov

TA3 TASR SITA
1.10.2020 16:01

Policajný vyšetrovateľ obvinil zadržaného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru (PZ) v Bratislave III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," spresnilo Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave na sociálnej sieti s tým, že policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti zadržal jednu osobu.

Nie sme si vedomí žiadneho porušenia legislatívy, ktorého by sa mohol starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý dopustiť. Takto reagoval na jeho zadržanie hovorca novomestskej samosprávy Marek Tettinger. Miestny úrad, ako aj Kusý boli podľa hovorcu za posledných desať rokov opakovane terčom rôznych anonymných trestných oznámení a obvinení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok