Hokejoví rozhodcovia na poslednú chvíľu uspeli. Čo vybojovali?

TA3 SITA
1.10.2020 15:11

Slovenský zväz ľadového hokeja a rozhodcovia sa dohodli na novej výške paušálov v odmeňovaní arbitrov vo všetkých súťažiach. Dohoda platí na niekoľko rokov, pričom sa môže v ďalších sezónach aktualizovať. K dohode sa dospelo v hodine dvanástej, deň pred začiatkom nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže, ktorá po novom ponesie názov Tipos extraliga.

"Doba nie je ľahká, urobili sme ústretové gesto a teraz nám už nestojí v ceste žiadna administratívna prekážka, aby sa mohlo hrať. Požiadavky rozhodcov vnímame a vážime si ich ako dôležitú súčasť hokeja. Uvedomujeme si, že bez kvalitných rozhodcov sa slovenský hokej neposunie vpred," vyhlásil výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ na štvrtkovom tlačovom brífingu v Bratislave. "Diskutovali sme šesť týždňov a máme dohodnuté strategické partnerstvo na niekoľko rokov," dodal Kruľ.

Rozhodcovia dlhší čas hrozili, že hokejové súťaže sa vôbec nemusia rozbehnúť, pokiaľ zväz nesplní ich finančné požiadavky, ktoré sa snažia presadiť už niekoľko rokov.

Rozhodcovia dlhší čas hrozili, že hokejové súťaže sa vôbec nemusia rozbehnúť, pokiaľ zväz nesplní ich finančné požiadavky, ktoré sa snažia presadiť už niekoľko rokov. Zástupca rozhodcov Vladimír Goga v tejto súvislosti podotkol: "Z požiadaviek sme ustúpili v tej miere, že navýšenie financií je rozdelené do dvoch etáp. Prvá etapa vstúpi do platnosti hneď od začiatku súťažného ročníka, ale týka sa len nižších súťaží, kde boli odmeny najnižšie. Táto téma bola najpálčivejšia. Náš ústretový krok spočíva v tom, že dve najvyššie súťaže, čiže Tipos extraliga a Slovenská hokejová liga, budú ´dorovnané´ podľa našich požiadaviek od 1. januára 2021. Najväčšie percentuálne zvýšenie sa týka spodných súťaží približne na úrovni 30 - 40 a niekde aj viac percent oproti súčasnosti. V extralige to bude o 20 percent."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok