Prvý duel Trumpa s Bidenom bol vraj chaos, chcú meniť pravidlá

TA3 TASR
1.10.2020 09:01

Organizátori prezidentských debát v Spojených štátoch chystajú zmenu pravidiel. Ide o reakciu na chaotický priebeh prvého duelu, v ktorom sa Donald Trump a Joe Biden neustále prekrikovali. Americký prezident sa po debate navyše snaží napraviť aj ďalšie škody.

Prvú televíznu predvolebnú debatu amerického republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa a demokratického kandidáta Joea Bidena sledovalo približne 73,1 milióna ľudí, oznámila spoločnosť Nielsen. Je to obrovská sledovanosť, ale predstavuje aj prudký pokles oproti rekordu zaznamenanému v roku 2016.

Najvyššia sledovanosť bola medzi ľuďmi vo veku nad 55 rokov, rating dosiahol 42,7 percenta. Oproti tomu medzi mileniálmi (ľuďmi narodenými v rokoch 1981 – 1996) a príslušníkmi generácie Z (narodenými od polovice 90. rokov 20. storočia po prvé roky od roku 2000) bol rating 90-minútovej debaty iba 12 percent. V roku 2016 sledovalo prvú predvolebnú debatu Trumpa a demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej okolo 84 miliónov ľudí, odhadla spoločnosť Nielsen, ktorá sa zaoberá meraním sledovanosti.

Tento údaj bol vyšší aj v porovnaní s rokom 2012, keď si debatu pozrelo približne 67 miliónov ľudí. Rating sa počíta z celkového počtu domácností, ktoré vlastnia televízny prijímač, ale zachytáva aj domácnosti napojené na určité internetové služby. Sú však aj iné spôsoby, ako debatu sledovať online, pripomenula agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok