O potratoch sa nerozhodlo, viacerí poslanci vytiahli kartičky

TA3 SITA TASR
29.9.2020 23:10

Poslanci neboli štyrikrát uznášaniaschopní pri hlasovaní o novele zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá sa týka interrupcií. Predsedníčka zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej a poslanci okolo nej, ako aj expremiér Peter Pellegrini, vytiahli kartičky z hlasovacieho zariadenia.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga niekoľkokrát vyhlásil 15-minútovú prestávku a predseda parlamentu Boris Kollár zvolal poslanecké grémium. Zákonodarcovia budú nakoniec v 12. schôdzi NR SR pokračovať v stredu. Bittó Cigániková už počas dňa namietala neskoré večerné hlasovanie o potratovom zákone, pretože predpokladala zníženie kvóra neúčasťou poslancov.

Tvrdila, že je to účelové, aby prešiel len pozmeňujúci návrh z dielne predkladateľky novely Anny Záborskej. "Je to naša jediná šanca, keďže to poslanci OĽANO urobili naschvál," uviedla Bittó Cigániková v súvislosti s večerným hlasovaním. Podľa jej slov nejde o dohodnutý postup, pretože kartu zdvihla reprezentatívne sama. Ocenila, že sa k nej pridali aj ďalší poslanci.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok