Matka našla syna, ktorý sa stratil pred rokmi počas cunami

TA3 TASR
29.9.2020 16:10

Chlapca, ktorý sa ako päťročný stratil, keď v roku 2004 zasiahla Srí Lanku smrtiaca cunami, vypátrala jeho matka po dlhých rokoch hľadania vo východnej časti krajiny. Informovala o tom miestna polícia.

Matka našla syna, ktorý sa stratil pred rokmi počas cunami
SITA/AP (ilu)

Chlapec identifikovaný ako Akram Rizchán mal päť rokov, keď cunami 26. decembra 2004 zasiahla jeho dedinu Káraitívu, okolo 370 kilometrov východne od hlavného mesta Kolombo. Matka bola v tom čase v práci. Chlapca najprv hospitalizovali v oblasti, ale potom si ho adoptovala jedna rodina, vysvetlila chlapcova matka Abusaly Siddiová.

"Pátrala som po synovi niekoľko rokov, ale nedarilo sa mi ho nájsť. Požiadala som o pomoc prezidenta a apelovala som aj na políciu," dodala matka novinárom. Nakoniec dostala informáciu, že jej syna si adoptovali, a tak sa s rodinou skontaktovala. Po vykonaní testu DNA sa matka znovu, po 16 rokoch, stretla so synom.

Cunami pripravila na Srí Lanke v roku 2004 o život vyše 38.000 ľudí a spôsobila ťažké škody v pobrežných dedinách vo východných, južných a západných provinciách krajiny, ktorá sa rozkladá na ostrove Cejlón v Indickom oceáne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok