Športový život sa zastaví. Ako je to s výnimkami a kompenzáciami

TA3 SITA
29.9.2020 10:08

Na Slovensku sa od 1. októbra opäť zastaví športový život. Na základe rozhodnutia krízového štábu budú zakázané všetky hromadné podujatia vrátane športových. Výnimky sa budú vzťahovať iba na tie podujatia, kde budú mať všetci účastníci negatívne testy na koronavírus nie staršie ako 12 hodín.

"Budeme ešte o tejto téme debatovať. Ešte nie uzatvorená, ale viac menej sme sa zhodli, že takéto aktivity budú zrušené," povedal na margo športových podujatí Ján Mikas. "Ak organizátor zabezpečí, aby všetci vrátane obslužného personálu mali negatívne testy, také podujatie sa môže uskutočniť. Keďže je to veľmi náročné, nepredpokladám, že všetky súťaže budú pokračovať," dodal hlavný hygienik SR.

Na závery zo zasadnutia krízového štábu predbežne zareagovala Asociácia profesionálnych hokejových klubov. Riadiaci orgán najvyššej súťaže upozorňuje na to, že v piatok 2. októbra sa mala začať Tipos extraliga, ale zrejme sa tak nestane.

"Naším zámerom bolo začať novú sezónu 2. októbra 2020. Podnikali sme všetky potrebné kroky na jej úspešný štart. Boli sme pripravení aj na variant zápasov bez divákov, ak by štát dodržal svoj sľub o kompenzáciach pre športové kluby za výpadky príjmov zo vstupného. Rozhodnutie Ústredného krízového štábu nepotešilo nikoho z hokejovej komunity, v tejto chvíli ho musíme rešpektovať. Zdravie každého z nás je prvoradé. Našou snahou bude, aby sme mohli čo najskôr začať sezónu. Bez pomoci štátnych orgánov to však nepôjde," doplnila APHK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok