Bude nositeľom zlých správ. Matovič pripravuje ľudí na opatrenia

TA3 TASR
28.9.2020 12:45

Premiér Igor Matovič bude "nositeľom zlých správ" pre "mnohých ľudí" v súvislosti s opatreniami, ktoré sa budú musieť prijať. Povedal to pred rokovaním ústredného krízového štábu. Návrhy opatrení zatiaľ konkretizovať nechcel.

Bude nositeľom zlých správ. Matovič pripravuje ľudí na opatrenia
SITA/Úrad vlády SR

"Nebudem konkretizovať návrhy. Situácia je mimoriadne vážna a myslím si, že musíme prijať veľmi zásadné rozhodnutia a veľmi odvážne rozhodnutia," komentoval s tým, že nechce povedať, či by mohlo dôjsť k takým opatreniam, aké sa prijali počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu. 

Pred zasadnutím ústredného krízového štábu sa vyjadrila aj vicepremiérka Veronika R
emišová. Podľa nej musíme investovať všetko úsilie na zvýšenie počtu denne testovaných na úroveň 20 000 ľudí. Je to jeden z piatich návrhov, ktoré predkladá na zasadnutí štábu. Remišová ďalej navrhne pravidelné testovanie najmä pracovníkov v oblasti sociálnych služieb a škôl či obnovenie mobilných testovacích zariadení v oblastiach so zhoršenou epidemiologickou situáciou.

"Verejnoprávne médiá musia spustiť masívnu osvetovú kampaň o prevencii a zodpovednom správaní sa v súvislosti s ochorením COVID-19," uviedla k piatemu návrhu s tým, že podporí aj všetky ďalšie nevyhnutné obmedzenia, aby sme šírenie nového koronavírusu dostali pod kontrolu. Za potrebné považuje aj rozšírenie kapacít na vyhľadávanie kontaktov nakazených aj s pomocou spoločného call centra ministerstva zdravotníctva.

Témy: Igor Matovič
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok