Intenzívne boje pokračovali aj v noci, hlásia už desiatky mŕtvych

TA3 TASR
28.9.2020 08:53

Najmenej 32 arménskych separatistov zahynulo už v Náhornom Karabachu počas bojov s azerbajdžanskou armádou, ktoré vypukli v nedeľu a pokračovali aj v noci. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenie separatistov a arménskej vlády.

Intenzívne boje pokračovali aj v noci, hlásia už desiatky mŕtvych
SITA/AP

Hovorca arménskeho ministerstva obrany uviedol, že v oblasti pokračovali v noci "intenzívne boje". Rezort obrany v Náhornom Karabachu potvrdil, že v noci zahynulo ďalších 15 separatistov a počet obetí na ich strane, ktoré si tak boje v oblasti od nedele vyžiadali, sa zvýšili na 32. Bilancia strát na azerbajdžanskej strane nebola bezprostredne známa.

Náhorný Karabach (Náhorná karabašská republika) je medzinárodne neuznaný štát na území Azerbajdžanu pod vojenskou kontrolou Arménska. O územie Náhorného Karabachu, kde približne 95 percent obyvateľstva tvoria Arméni, vedú Arménsko a Azerbajdžan dlhoročný spor.

Azerbajdžan v reakcii na boje vyhlásil stanné právo, platiace od pondelka, a tiež nočný zákaz vychádzania (od 21.00 h do 6.00 h) v hlavnom meste Baku a niekoľkých ďalších mestách a okresoch, ktoré sú blízkosti frontovej línie v Náhornom Karabachu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok