V ČR zrejme okrešú voľnočasové aktivity, navýšiť by mali i testy

TA3 TASR
27.9.2020 18:49

Česko pravdepodobne obmedzí voľnočasové aktivity na desať, až dvadsať ľudí. Uviedol to nový minister zdravotníctva Roman Prymula, ktorý chce zvýšiť kapacitu testovania. Nové nariadenia by mal oficiálne oznámiť budúci týždeň. V Česku pribudlo za deň 1985 nakazených.

V Českej republike pribudlo v nedeľu do 18.00 h 720 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva. V Českej republike zaznamenali celkovo 64 012 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, uzdravilo sa 31 220 ľudí. V dôsledku nákazy doteraz zomrelo 601 ľudí.

Nový český minister zdravotníctva Roman Prymula v nedeľu uviedol, že uvažuje o obmedzení zhromažďovania na maximálne 10 až 20 ľudí. Minister zdravotníctva v nedeľu ďalej vyhlásil, že zatiaľ čo nemieni v krajine zatvárať základne školy, u stredných škôl sa bude viesť diskusia o zavedení dištančnej výučby s výnimkou prvých ročníkov. Chce rokovať s ministrom školstva Robertom Plagom o dočasnom zrušení výučby hudobnej výchovy a telocviku, pri ktorých žiaci nemusia nosiť rúška.

Český prezident Miloš Zeman v nedeľňajšom vysielaní rozhlasovej stanice Frekvence 1 potvrdil, že Prymulovi udelí štátne vyznamenanie za zvládnutie prvej vlny koronavírusovej pandémie.

V Českej republike pribudlo v nedeľu do 18.00 h 720 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok