Zaži čisté rieky. Do celosvetovej aktivity sa zapájajú aj Slováci

TA3 TASR
27.9.2020 08:26

Dobrovoľníci budú v nedeľu čistiť na Slovensku vodné toky. Aktivitu "Zaži čisté rieky" organizuje nezisková organizácia Human Health Institute (HHI). Ide o celosvetovú udalosť, kedy mnohé štáty čistia rieky od odpadkov, informovala environmentálna špecialistka a projektová manažérka Lucia Olívia Ďurčová.

Zaži čisté rieky. Do celosvetovej aktivity sa zapájajú aj Slováci
TASR/Milan Kapusta (ilu)

Ľudia budú rieky čistiť v Bratislave, Komárne, Trnave, Banskej Bystrici, Košiciach, Seredi, Senici, v obci Budmerice v okrese Pezinok či Marcelovej v okrese Komárno. Zbieraním odpadkov v okolí vodných tokov tak chcú aktivisti upozorniť verejnosť na dosahy odpadu v životnom prostredí.

Účastníci tak podľa Ďurčovej prispejú aj k zachovaniu prírodných biotopov a ohrozených druhov rastlín a živočíchov v SR. "Keď odpad skončí vo vodách, dostáva sa to aj do rýb, znečisťuje prostredie a ľudia potom tú vodu mnohokrát aj pijú," podotkla Ďurčová.

Ľudia budú rieky čistiť v Bratislave, Komárne, Trnave, Banskej Bystrici, Košiciach, Seredi, Senici, v obci Budmerice v okrese Pezinok či Marcelovej v okrese Komárno.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok