Kollár sa nasadenej volavky nebojí: Pokojne sa s ňou vyspím

TA3 SITA TASR
21.9.2020 14:48

Predseda parlamentu Boris Kollár vysvetľoval stretnutie s finančníkom Jaroslavom Haščákom a hovoril aj o svojej konverzácii s transgenderovou modelkou Paris Nemc. Podľa neho išlo o súkromný chat a ospravedlňovať sa zaňho nebude. Od Haščáka chcel Kollár vysvetlenie útokov, ktorým údajne čelí od médií vlastnených Pentou.

Haščákovi nevidí do hlavy

Boris Kollár tvrdí, že si chcel s Jaroslavom Haščákom „zoči-voči“ vydiskutovať, prečo naňho útočia médiá vlastnené finančnou skupinou Penta. Povedal to na tlačovej konferencii s tým, že sa rozprávali aj o „rovnakom metri“ voči politikom.

Kollár tvrdí, že Haščákovi „nevidí do hlavy“ a nevie, prečo sa s ním chcel stretnúť. „Možno sa naozaj prišiel pozrieť na Kollára a niečo z toho do knihy dá,“ povedal. Dôvodom stretnutia zo strany šéfa parlamentu bola podľa jeho slov snaha o diskreditáciu, ktorá „tu je už od volieb“„Chcel som vedieť, či to ide na jeho príkaz,“ povedal predseda parlamentu. „Keby som chcel robiť tajné veci, nepôjdem s ním o štvrtej poobede do reštaurácie môjho kolegu,“ dodal. Tvrdí, že má čisté svedomie a má aj svedkov toho, že počas rozhovoru riešil len útoky médií.

Boris Kollár sa stretol so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom v piatok 18. septembra v hoteli koaličného poslanca NR SR Martina Borguľu. Predseda parlamentu tvrdí, že s Haščákom hovoril o článkoch v týždenníku Plus 7 dní, ktoré „idú proti nemu“. Haščák v tejto súvislosti povedal, že s predsedom parlamentu chcel debatovať, lebo začal písať knihu, ktorá je aj o politike. Obaja potvrdili, že sa stretli prvýkrát v živote.

Za chat s Paris sa neospravedlní

Kollár tiež reagoval na svoju komunikáciu s transrodovou modelkou Paris Nemc. Uviedol, že nemá dôvod sa za ňu ospravedlniť a ani sa neospravedlní. „Lebo to bola moja súkromná komunikácia a nebola určená pre verejnosť,“ dodal s tým, že si píše s množstvom ľudí.

Kollára sa novinári pýtali aj na to, či sa nebojí, že na neho niekto nasadí volavku. „Pokojne, nech si nasadí volavku, a keď sa to bude dať a bude to pekná baba, tak sa s ňou aj vyspím,“ reagoval predseda parlamentu.

Kollár o dôvode stretnutia s Haščákom: "Nevidím do jeho hlavy, neviem, prečo sa chcel so mnou stretnúť alebo čo bol jeho hlavný dôvod. Môj bol diskreditácia, ktorá trvá od volieb."

Pellegrini: Dehonestuje svoju funkciu

Na Kollára reagoval aj opozičný líder Peter Pellegrini, podľa ktorého dehonestuje druhú najvyššiu ústavnú funkciu v štáte. Kollár to podľa neho potvrdil svojou reakciou na viaceré medializované informácie. Pellegrini podotkol, že šéf parlamentu by sa mal začať správať adekvátne svojmu postaveniu.

"Predseda parlamentu svojimi dnešnými vyjadreniami v súvislosti s jeho súkromným životom a rokovaním s predstaviteľom finančnej skupiny potvrdil, že dehonestuje druhú najvyššiu ústavnú funkciu v štáte. Pre Slovenskú republiku a jej renomé, pre verejnosť by bolo užitočné, ak by si uvedomil, aký významný post zastáva a začal sa primerane tomu aj správať," uviedol Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok