Minister zdravotníctva ČR končí. Bol znechutený, priznal Babiš

TA3 ČTK
21.9.2020 08:55

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch sa rozhodol po necelých troch rokoch odstúpiť z funkcie. Novinárom povedal, že premiérovi Andrejovi Babišovi už odovzdal rezignáciu. Poslancom zostáva. Uviedol, že demisiou chce vytvoriť priestor pre riešenie epidémie koronavírusu, ktorá v posledných dňoch naberá na závažnosti.

Vojtěch povedal, že za jeho éry sa podarilo veľa zmien v zdravotníctve dokončiť alebo naštartovať. Je presvedčený, že urobil maximum pre zvládnutie epidémie choroby covid-19. "Nemám sa za čo hanbiť," povedal. Opozícia k odchodu ministra zdravotníctva opakovane vyzývala kvôli nezvládnutiu epidémie.

V Česku pribudlo za nedeľu 985 nových prípadov. Cez víkend sa však testuje menej.

Český premiér Andrej Babiš poďakoval Vojtěchovi za prácu na čele ministerstva zdravotníctva. Na twitteri napísal, že odchádzajúci minister urobil viac než väčšina jeho predchodcov a boj s prvou vlnou epidémie zvládol podľa Babiša "neuveriteľne". Keby všetku svoju energiu nemusel Vojtěch vynaložiť na boj s koronavírusom, raz by sa na neho spomínalo ako na najlepšieho ministra zdravotníctva, súdi český premiér.

"Chápem, že už toho na neho muselo byť veľa, že bol znechutený politikou a médiami a rozhodol sa odísť. Ďakujem mu. Za všetko. A prajem mu v živote i ďalšej kariére len to najlepšie," napísal Babiš. Vojtěch je podľa premiéra slušný, poctivý a veľmi pracovitý človek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok