Matovičovci mali vložiť milióny. Zvýhodnili ich, špekuluje Fico

TA3 TASR SITA
17.9.2020 10:30

Rodina Igora Matoviča mala vložiť veľkú sumu peňazí do finančnej skupiny Arca Capital, ktorá má vážne problémy a hrozí, že dostatočne nevyplatí svojich veriteľov. Tvrdí to šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico, ktorý sa odvoláva na medializované informácie. Fico sa pýta, či Matovičovcov protizákonne proti iným klientom nezvýhodnili. Smer v tejto súvislosti podáva trestné oznámenie.

Smer-SD podáva trestné oznámenie na finančnú skupinu Arca Capital. Dôvodom je podozrenie, že zvýhodnila niektorých klientov voči ostatným, konkrétne rodinu premiéra Igora Matoviča. Na tlačovej besede to povedal predseda strany Robert Fico.

Podľa medializovaných informácií mohla Matovičova manželka Pavlína vložiť do Arca Capital do 10 miliónov eur. "Prepáčte, niekto vám podsunul nejaké bludy a ja teda kvôli tomu Pavlínku otravovať nebudem. Štrnásť rokov sa absolútne nemiešam do toho, kam sa Pavlínka rozhodne investovať, a túto tradíciu budem poctivo dodržiavať naďalej. A keď to nezaujíma mňa, nevidím prinajmenší dôvod, aby to zaujímalo niekoho iného,“ reagoval pre Plusku Matovič.

Investičná skupina Arca Capital pred týždňom informovala, že chce svoje súčasné finančné problémy vyriešiť vstupom investora, no pokiaľ sa tento scenár nepodarí naplniť, nevylučuje ani reorganizáciu či reštrukturalizáciu firmy. V takom prípade by mohli veritelia dostať, v závislosti od ich požiadaviek na rýchlosť, vyrovnania od 50 do 100 % hodnoty svojich pohľadávok. Rastislav Velič, predseda predstavenstva materskej spoločnosti Arca Investments, označil za príčinu súčasných problémov pandémiu ochorenia COVID-19, ktorá obmedzila možnosti podnikania.

Arca Capital reagovala, že žiaden z jej jej klientov nebol nezákonne uprednostnený pred inými. 

"Skupina Arca Capital chápe, že téma údajného zvýhodňovania premiérovej manželky je mediálne aj politicky atraktívna, skupina však striktne odmieta zneužívanie nepravdivých informácií o zvýhodňovaní niektorého jej veriteľa na účely politickej kampane," uviedla vo štvrtok PR manažérka skupiny Terézia Barčíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok