Po podpísaní prelomovej dohody vypálili z Gazy na Izrael rakety

TA3 TASR
16.9.2020 00:42

Z palestínskeho pásma Gazy ovládaného militantným hnutím Hamas boli smerom na územie Izraela vystrelené dve rakety. Správa o vypálení rakiet na židovský štát bola zverejnená krátko po tom, ako boli vo Washingtone podpísané prelomové zmluvy o normalizácii vzťahov medzi Izraelom a dvoma arabskými štátmi Perzského zálivu - Spojenými arabskými emirátmi a Bahrajnom.

Najmenej dvaja obyvatelia Izraela utrpeli zranenia v dôsledku raketovej paľby z palestínskeho pásma Gazy ovládaného Hamasom. Podľa agentúry AFP o tom informovali izraelské záchranné zložky. Izraelská armáda spresnila, že z pásma Gazy boli vypálené dve rakety, pričom jednu z nich zneškodnil izraelský protiraketový štít Železná kupola. Druhá raketa dopadla na území pobrežného mesta Ašdod a ľahko pritom zranila najmenej dvoch ľudí, informovali miestne záchranné služby. Svedkovia v Gaze podľa AFP uviedli, že zo severu tejto pobrežnej enklávy boli vystrelené najmenej dve rakety.

AFP dodala, že k raketovému útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna z palestínskych frakcií. Agentúra AFP dodala, že správa o vypálení rakiet na židovský štát bola zverejnená krátko po tom, ako boli vo Washingtone podpísané prelomové zmluvy o normalizácii vzťahov medzi Izraelom a dvoma arabskými štátmi Perzského zálivu: Spojenými arabskými emirátmi a Bahrajnom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok