Ministerka reaguje na zatýkanie sudcov: Reforma je potrebná

TA3 SITA
14.9.2020 12:48

Zásahy Národnej kriminálnej agentúry, ktoré viedli k zatýkaniu sudcov Krajského a Okresného súdu v Žiline, ukazujú, že reforma justície je potrebná. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

„Nielen z dôvodu, aby sme mali rýchlejšie súdne konania, kvalitnejšie rozhodnutia a špecializovaných sudcov v hlavných agendách, ale je potrebná aj kvôli tomu, aby sme popretŕhali väzby v justícii a nastavili nové prostredie, v ktorom možno očakávať prístup k spravodlivosti pre každého,“ uviedla.

Ministerka dodala, že trestný čin ohýbania práva, ktorý na konci augusta schválila vláda, či vypustenie alebo zúženie imunity sudcov v Ústave Slovenskej republiky vníma ako časť reformy, ktorej sa nemožno len tak zrieknuť.

NAKA od pondelkového rána zasahuje na strednom Slovensku v rámci akcie s názvom Plevel. Podľa medializovaných informácií polícia v tejto súvislosti obvinila predsedníčku Krajského súdu v Žiline Evu Kyselovú, žilinských sudcov Pavla Polku, Daniela Béreša a advokáta Ľuboša M. Polícia ich údajne obvinila z prijímania úplatku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok