Obvinených v kauze Fatima nevzali do väzby, prokurátor sa odvolal

TA3 TASR
11.9.2020 12:15

Trojicu obvinených v kauze Fatima budú stíhať na slobode. Rozhodol o tom okresný súd v Trenčíne. Prokurátor sa voči rozhodnutiu odvolal. V prípade polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí. Včera skončil v rukách polície aj bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer.

Súd rozhodol, že obvinených Annu Ž., Milana Ž., ako aj Petra V. v kauze Fatima nebudú stíhať väzobne. O rozhodnutí sudcu Okresného súdu v Trenčíne informoval obhajca jedného z obvinených Rastislav Palovič. "Sudca pre prípravné konanie nevyhovel návrhu prokurátora na vzatie do väzby a môjho klienta, ako aj ostatných obvinených, prepustil na slobodu," povedal Palovič. Prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne podal návrh na vzatie do väzby v prípade Anny Ž. a Milana Ž. z dôvodov kolúznej a preventívnej väzby. V prípade Petra V. z dôvodov kolúznej, preventívnej a útekovej väzby,

V kauze Fatima polícia tento týždeň obvinila celkovo päť ľudí. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy, priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Okrem spomínaných je obvinená aj bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská a doterajší svedok v kauze Michal V. Podľa advokáta Moniky Jankovská Petra Erdősa považuje jeho klientka výpovede svedkov v kauze Fatima za klamstvá.

Polícia v súvislosti s kauzou vo štvrtok 10. 9. večer zadržala aj bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok