Objasnili miliardovú drogovú kauzu, najväčšiu v našich dejinách

TA3
10.9.2020 14:45

Polícia sa pochválila objasnením najväčšej drogovej kauzy v našich dejinách. Informovala o tom na Facebooku po zrušení informačného embarga. Ide o zadržanie obrovskej zásielky drog z Mexika, ktorá mala hodnotu viac ako miliardu eur.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil dvoch členov medzinárodnej organizovanej skupiny pôsobiacej na území viacerých štátov. "Organizovaná skupina vo veľkom rozsahu dodávala a predávala drogy v rôznych štátoch Európskej únie," uviedli policajti s tým, že v prípade dokázania viny im hrozia až výnimočné tresty.

Skupina sa snažila oklamať rôzne colné, kontrolné a bezpečnostné orgány. Na Slovensko sa drogy dostali v železných nádržiach. Príslušníci NAKA v súčinnosti s pracovníkmi colného úradu našli a zaistili v kovových nádržiach takmer 500 balíkov s takmer 1500 kilogramami bieleho kryštalického materiálu. Ten obsahoval metamfetamín, zodpovedajúci 29 až 116 miliónom bežných dávok drogy. Z jej predaja by organizovaná skupina mohla zarobiť približne 292 miliónov až 1,1 miliardy eur.

Polícia SR: „V súčasnosti sú obaja obvinení Holanďania zadržaní v Holandsku a tamojšie justičné orgány rozhodujú o ich vydaní na trestné stíhanie na Slovensko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok