Bol som to ja. Vynálezca sa priznal ku zvrhlej vražde novinárky

TA3 TASR
9.9.2020 11:34

Dánsky vynálezca Peter Madsen (49) sa priznal k šokujúcej vražde švédskej novinárky Kim Wallovej (30) spred troch rokov na palube svojej podomácky vyrobenej ponorky. Čin mal aj sexuálny podtón.

Bol som to ja. Vynálezca sa priznal ku zvrhlej vražde novinárky
SITA/AP

Madsena za vraždu novinárky súd v Kodani odsúdil na doživotie. Vynálezca sa po prvý raz k vražde priznal v dokumente odvysielanom v stredu, keď v telefonickom rozhovore odpovedal na otázku, či Wallovú zabil. "Je iba jediný vinník a tým som ja," povedal Madsen.

Madsen zavraždil Wallovú večer 10. augusta 2017 na palube svojej ponorky, kde s ním prišla švédska žurnalistka na voľnej nohe spraviť rozhovor. Následne jej telo rozštvrtil a jeho časti hodil do mora. Prokuratúra počas súdneho procesu s Madsenom vyhlásila, že vynálezcov čin mal i sexuálny podtón a novinárku zabil v rámci svojich temných sexuálnych fantázií.

Madsen spočiatku vraždu Wallovej popieral. Svoju výpoveď niekoľkokrát zmenil, pričom tvrdil, že Wallová zomrela, keď v ponorke náhle poklesla úroveň tlaku a plavidlo zamorili toxické plyny. Neskôr sa priznal k rozštvrteniu jej tela, nie však k vražde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok