Lety na Slovensku sa celoplošne uvoľnili. Kam môžete cestovať?

TA3 SITA TASR
7.9.2020 13:06

Od 7. septembra platí na Slovensku plošné uvoľnenie letov. Podmienené je dodržiavaním prísnych protiepidemických opatrení. Každý cestujúci, ktorý prilieta na Slovensko z ktorejkoľvek krajiny, musí vyplniť formulár na vyhľadanie cestujúceho v súvislosti s ochranou verejného zdravia.

Lety na Slovensku sa celoplošne uvoľnili. Kam môžete cestovať?
TASR/Martin Baumann

Jeho elektronickú verziu zverejnilo ministerstvo dopravy na svojom webovom sídle. Informoval o tom hovorca ministerstva dopravy a výstavby Ivan Rudolf. Cestujúci vypĺňajú formulár pri prílete na Slovensko už od februára 2020. Doteraz bol prístupný len v papierovej forme a cestujúci ho vypĺňali na palube lietadla. Od pondelka 7. septembra ho každý cestujúci môže vyplniť v predstihu elektronicky už pred letom. Dostupný je aj v anglickom jazyku.

Pravidelnými linkami sa aktuálne z Bratislavy lieta do Alghera v Taliansku, Birminghamu, Edinburghu, Londýna (Luton, Stansted), Manchestera i do Dublinu. Lieta sa tiež na Korfu, a to do konca septembra, do Solúnu, na Pafos na Cypre a do Burgasu. Zároveň sú v pláne aj posledné dovolenkové rotácie charterových letov na grécke ostrovy Rodos a Kréta a do Larnaky na Cypre.

Ministerstvo dopravy požiadalo Ústredný krízový štáb o zrušenie plošného zákazu letov z rizikových krajín koncom augusta. "Dôvodom bol fakt, že zákaz sa míňal účinku, keďže mnohí cestujúci z tzv. červených krajín k nám prichádzali jednoduchým prestupom v niektorej z bezpečných krajín. Ich príchod tak nebol nijako monitorovaný. Plošné uvoľnenie letov zároveň ekonomicky pomôže letiskovým spoločnostiam a celkovo cestovnému ruchu u nás," ozrejmil Ivan Rudolf.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok