Slovan má nového trénera, nahradil odvolaného Kozáka mladšieho

TA3 TASR
7.9.2020 11:08

Novým trénerom slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava sa stal podľa očakávaní Darko Milanič. Päťdesiatdvaročný Slovinec podpísal s "belasými" zmluvu na rok s opciou na ďalšie dva. Vo funkcii nahradil Jána Kozáka mladšieho, ktorého dovolali v piatok.

Tréner Ján Kozák pred víkendom skončil na lavičke slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava. Vedenie klubu zdôvodnilo jeho odvolanie neuspokojivými výkonmi. Meno nového hlavného kouča, ktorý bude mať v kompetencii aj zloženie realizačného tímu, oznámi klub v najbližších dňoch.

"Vzhľadom na neuspokojivé výkony, ktoré nezodpovedajú potenciálu kádra a predovšetkým značke ŠK Slovan Bratislava, sme sa rozhodli pre zmenu na trénerskom poste," uviedol pre web Slovana generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml: "Slovan sa musí prezentovať iným výkonom a iným prejavom. Dlhšie sme zvažovali tento krok. Posledné zápasy boli z pohľadu nášho herného prejavu veľmi zlé a slabé, nevideli sme očakávané zlepšenie. Naopak, mužstvo v poslednom období stagnovalo. Slovan sa stále musí zlepšovať, čo sa však v tomto prípade nedialo."


Kozák
ml. sa ujal funkcie trénera Slovana vlani po vyradení tímu v 1. predkole Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič. Pod jeho vedením bratislavský klub postúpil do skupinovej fázy Európskej ligy a suverénnym spôsobom ovládol fortunaligový ročník 2019/2020.

Ivan Kmotrík ml.: "Darko Milanič je najúspešnejším slovinským trénerom aktuálnej éry. Dvakrát dlhodobo pôsobil v Maribore, čiže v kontexte európskeho futbalu v klube podobnej veľkosti ako my. Popri šiestich tituloch dokázal trikrát postúpiť do skupinových fáz európskych pohárov. Má bohaté skúsenosti z európskych zápasov, kde odkaučoval cez sedemdesiat zápasov. Je to skúsený a jazykovo zdatný tréner a má jasnú predstavu, ako rozvinúť potenciál mužstva a posunúť ho na vyššiu úroveň. Podpísali sme s ním ročnú zmluvu s dvojročnou opciou.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok