Cyklista Janovjak získal na paralympiáde bronzovú medailu

TASR
8.9.2012 20:21

Slovensko získalo na paralympijských hrách v Londýne šiestu medailu. Bronz si vybojoval vlajkonosič slovenskej výpravy cyklista Vladislav Janovjak s pilotom Róbertom Mitošinkom v cestných pretekoch s hromadným štartom.

Cyklista Janovjak získal na paralympiáde bronzovú medailu
www.spv.sk

Zrakovo postihnutý trojnásobný účastník paralympiády sa tak v 43 rokoch dočkal vytúženého kovu. Za zlatou medailou zaostal Jankovjak na 104-kilomterovej trati o sedem sekúnd.

"Bojovali sme, koľko sme vládali. Preteky s hromadným štartom sú vždy lotéria. Máme odjazdených dosť pretekov svetových pohárov, verili sme si. Skúšali sme úniky, trhať pelotón, ale každý striehol. Napokon sa bojovalo do posledného kola, v ktorom sa odtrhla trojčlenná skupina najlepších. Na poslednom kopci sme ich stíhali. Keď už boli len dvaja pred nami, začínal som veriť, že posledné tri kilometre dôjdeme," povedal bronzový Janovjak pre stránku spv.sk.

"Na kopci každému dochádzali sily. Keď sa rozhoduje, vždy je to v kopcoch. Tam nie je možnosť sa za niekoho skryť. V cyklistike tomu hovoríme sito. Predstihli sme Francúzov a udržali tretie miesto."

Telesne postihnutá Simona Matičková v kategórii T1-2 na tricykli  preteky nedokončila, keď ju o jedno kolo dostihlo čelo pretekov a podľa pravidiel ju rozhodcovia stiahli z trate.

Slovenskí medailisti na paralympiáde v Londýne:
zlato: Ján Riapoš (stolný tenis)
zlato: družstvo SR - Ján Riapoš, Rastislav Revúcky, Martin Ludrovský (stolný tenis)
striebro: Richard Csejtey (stolný tenis)
bronz: Alena Kánová (stolný tenis)
bronz: Veronika Vadovičová, športová puška 3x20 (športová streľba)
bronz: Vladislav Janovjak, pilot Robert Mitošinka, cestné preteky (cyklistika)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok