Fico prehovoril o oslobodení Kočnera, kritizoval mediálne lži

TA3
3.9.2020 16:29

Rozsudok rešpektujem, obžaloba neuniesla dôkazné bremeno. V súvislosti s verdiktom Špecializovaného trestného súdu, ktorý oslobodil Mariana Kočnera v kauze Kuciak, to vyhlásil Robert Fico. Šéf Smeru-SD, ktorý bol počas vraždy premiérom a po masívnych protestoch musel prenechať funkciu Petrovi Pellegrinimu, uviedol, že si "veľmi želá, aby sme sa dozvedeli pravdu."

Fico pripomenul, že vraždu "okamžite využili" na útok proti jeho vláde a ľudia "boli klamaní" informáciami o prepojení úradu vlády a talianskej mafie. "Žijeme v dobe, kedy médiá a časť politikov robia zo seba vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov," uviedol Fico s tým, že ak súdy vynesú nesprávne rozhodnutie, začína sa "hon" na prokurátorov a sudcov.

Senát ŠTS v Pezinku Mariana Kočnera aj Alenu Zsuzsovú oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný, odvolali sa poškodení aj prokurátor, bude tak rozhodovať Najvyšší súd SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok