Fotogaléria: Zsuzsová sa nadýchla slobody a hneď ju opäť zadržali

TA3 TASR
3.9.2020 15:28

Kočnerovu údajnú "volavku" Alenu Zsuzsovú, ktorú Špecializovaný trestný súd oslobodil v kauze Kuciak, vzápätí prepustili z väznice v Leopoldove. Len čo v rúšku a s igelitkami v rukách vyšla z brány, zadržalo ju ozbrojené komando.

Fotogaléria: Zsuzsová sa nadýchla slobody a hneď ju opäť zadržali
SITA/Martin Medňanský

Zsuzsovú môžu po zadržaní opäť zobrať do väzby pre údajnú prípravu vrážd prokurátora či exministra. "NAKA zadržala obžalovanú Alenu Zs. v konaní pre prípravy medializovaných vrážd. Je to ďalší krok k tomu, že od presadzovania spravodlivosti neodstúpime,“ uviedli na Facebooku policajti.

Zsuzsová je ako sprostredkovateľka obžalovaná aj v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Exprimátora zavraždili 9. júla 2010 pred jeho domom. Okrem toho je obvinená aj z príprav vrážd prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica.

Senát ŠTS v Pezinku ju aj s Marianom Kočnerom oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal za vinného a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný, odvolali sa poškodení aj prokurátor, bude tak rozhodovať Najvyšší súd SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok