Novou predsedníčkou Ústrednej rady SDKÚ-DS je Tatiana Rosová

SITA
8.9.2012 16:39

Novou predsedníčkou Ústrednej rady SDKÚ-DS sa stala Tatiana Rosová, za ktorú na dnešnom rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS hlasovalo 62 zo 73 prítomných delegátov.

Novou predsedníčkou Ústrednej rady SDKÚ-DS je Tatiana Rosová
SITA

Ako sama uviedla, ústredná rada, by sa mala stať orgánom, ktorý nielen schvaľuje politiku vedenia strany, ale túto politiku aj tvorí v prepojení s priamo volenými zástupcami – starostami a primátormi za SDKÚ-DS. Slovenská demokratická a kresťanská únia-Demokratická strana (SDKÚ-DS) chce na svojej programovej konferencii, ktorá má byť 17. novembra, predstaviť víziu spravodlivého štátu ako alternatívu k vízii socialistického štátu, ktorý predstavuje súčasná vláda. Uviedol to po rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS predseda tejto strany Pavol Frešo. „Základom bude podpora tých, ktorí sa živia svojou prácou, tých ktorí sa starajú o svoje rodiny, prípadne tých, ktorí sa pripravujú na svoje ďalšie vzdelávanie a v podstate všetkých tých ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty a ťahajú našu spoločnosť dopredu a z tejto krízy,“ povedal Frešo. Slovensko by podľa neho mala byť atraktívna krajina pre živnostníkov a malých podnikateľov, krajina s nízkym daňovým a odvodovým zaťažením práce, aby v nej neprekvitala šedá ekonomika, z ktorej štát žiadne dane nemá. Súčasťou vízie spravodlivého štátu má byť aj ochrana druhého dôchodkového piliera. „Máme záujem aby výsledok „bleskovej vojny z leta“ bol zvrátený, aby ľudia mali garanciu istého sporenia. Aby ľudia svoje úspory mali ako úspory a nie ako okamžitú spotrebu bez toho, aby mali istotu dôchodkov v budúcnosti,“ povedal pre agentúru SITA Frešo.

Vytváranie nových strán, frakcií či platforiem v stredopravej časti politického spektra vníma Fešo kriticky, podľa neho sa tým vzďaľuje možnosť ponuky uveriteľnej jednotnej stredopravej alternatívy. „Keď si každý založí svoju vlastnú stranu, tak ľudia nikdy neuveria, a budú mať pravdu, že takýto spolok dokáže vládnuť,“ povedal Frešo. Podľa neho by pravicové strany aj v parlamente mali podávať také návrhy zákonov, ktoré ich spájajú a nie rozdeľujú. „Možno deväťnásobne viac vecí nás spája ako delí, politika neustáleho rozdeľovania musí skončí. SDKÚ-DS v tomto hodlá byť lídrom, čiže návrhy, ktoré budeme podávať, budú hodnotovo ukotvené stredopravo, ale budú také, že ich bez problémov budú môcť podporiť aj ostatné strany,“ dodal Frešo. Stredopravé strany by podľa neho mali byť schopné už v najbližších župných voľbách urobiť spoločné programy pre jednotlivé župy a nominovať spoločných kandidátov a to isté platí o nasledujúcich prezidentských voľbách. „Pokiaľ ľudia uvidia, že sme schopní spolupráce, že máme viac spoločných hodnôt ako tých, ktoré nás delia, tak aj dôvera v to, čo robíme, bude vzrastať,“ povedal Frešo s tým, že pád predošlej vlády zapríčinilo nepochopiteľné zvýrazňovanie rozdielov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok