Deti naďalej trpia, Kočner sa smeje, tvrdia rodičia po verdikte

TA3 SITA
3.9.2020 12:01

Niesli to ťažko. Oslobodzujúci rozsudok nad Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou si na Špecializovanom trestnom súde prišli vypočuť aj rodičia zavraždeného páru.

Po rozhodnutí zostal paralyzovaný

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, dúfa, že Najvyšší súd rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu zvráti. Povedala to pred budovou ŠTS v Pezinku po vynesení rozsudku.

Otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka Jozef Kuciak je aj naďalej presvedčený o tom, že vraždu jeho syna si objednal podnikateľ Kočner. „Po rozhodnutí súdu som ostal paralyzovaný, aj keď som v duchu veril, že sa posledný predložený dôkaz vezme v úvahu a celý proces sa vráti späť k dokazovaniu," uviedol Kuciak.

„Dúfam, že na Najvyššom súde SR sedia správni sudcovia a učinia spravodlivosti za dosť, pretože týmto rozhodnutím naše deti naďalej trpia a Marian Kočner sa smeje," povedala Kušnírová. Myslí si, že dôkazov, aby boli obžalovaní odsúdení, bolo dostatok. „Som z toho znechutený. Neostáva nám však nič iné len veriť, že spravodlivosť zvíťazí," dodal Kuciakov otec.

Szabó je vinný, Kočner ani Zsuzsová nie

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka ŠTS obžalovaného Mariana Kočnera ako aj Alenu Zsuzsovú oslobodil. Za vinného uznal Tomáša Szabóa, ktorý je tiež vinný z vraždy podnikateľa Petra Molnára z roku 2016. Za tieto skutky mu súd uložil trest 25 rokov väzenia.

Súd uznal Kočnera za vinného z nedovoleného ozbrojovania v súvislosti s nábojmi, ktoré u neho zaistili pri jednej z domových prehliadok. Tento skutok obžalovaný priznal na začiatku procesu. Szabó je takisto vinný pre rovnaký skutok, konkrétne pre zadováženie zbraní na vraždu Kuciaka a Molnára a tiež pre neoprávnenú držbu munície. Vinný je tiež z porušovania domovej slobody. Verdikt súdu nie je právoplatný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok