SDKÚ-DS predstaví v novembri vlastnú víziu vedenia štátu

TASR
8.9.2012 11:10

Opozičná SDKÚ-DS predstaví symbolicky 17. novembra nový program. V ňom chce ponúknuť vlastnú víziu spravodlivého štátu, ktorá má byť alternatívou voči vládnej vízií socialistického smerovania krajiny. Na zasadnutí v Polomke to oznámil predseda strany Pavol Frešo.

Vo svojom úvodnom prejave na Ústrednej rade strany to dnes uviedol jej predseda Pavol Frešo (SDKÚ-DS).

"SDKÚ-DS musí byť stranou práve pre tých, ktorí sa živia svojou prácou, ktorí sa snažia, a ktorí sa chcú vzdelávať a starať o svoje rodiny, ktorí vytvárajú hodnoty a ťahajú celú našu ekonomiku. Práve podpora aktívnych, pracujúcich ľudí bude hlavným princípom nášho programu," podčiarkol dnes líder SDKÚ-DS.
Frešo pritom pripustil, že pripravovaný program bude možné presadiť len v takom prípade, ak stredo-pravé strany dokážu opäť získať stratenú dôveru voličov. To sa podľa jeho slov nedá dosiahnuť bez ukončenia pretrvávajúcich opozičných sporov.

"Na Slovensku sme sa dopracovali k absurdnej situácii, keď pomaly každý druhý opozičný poslanec chce mať vlastnú politickú stranu alebo nejakú platformu," poznamenal v narážke na hnutie Nová Väčšina Daniela Lipšica a politickú platformu Radoslava Procházku (KDH).

Vzorom opozičných strán by podľa neho mala byť takzvaná Aprílová dohoda, vďaka ktorej prodemokratické politické strany porazili vo voľbách v roku 1946 komunistickú stranu. "Prvou skúškou našej schopnosti spolupracovať budú už o rok župné voľby a potom voľby prezidentské," doplnil Frešo.

Účastníci dnešného rokovania Ústrednej rady SDKÚ-DS si zvolili aj novú predsedníčku rady. Stala sa ňou starostka bratislavského Starého Mesta Tatiana Rosová. Tá sa ako jediná uchádzala o post, ktorý opustil Jozef Mikuš. Zo 73 hlasujúcich ju podporilo 62.

Pravicové strany musia začať spolupracovať, aby v roku 2016 vyhrali voľby. Takúto výzvu dnes adresoval parlamentnej opozícií šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Pozrite si aj tlačovú besedu po skončení rokovania rady:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok