Obama znovu získal tesný náskok pred Romneym

TASR
8.9.2012 09:21

Americký prezident Barack Obama sa opäť ujal tesného vedenia pred svojim republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Reuters a inštitútu Ipsos, ktoré zverejnili v piatok.

Obama znovu získal tesný náskok pred Romneym
SITA

Podľa prieskumu by Obamu volilo 46 percent opýtaných, zatiaľ čo Romney by získal 44 percent hlasov.
Pred týždňom bolo pritom poradie opačné, keď Romney viedol pred Obamom pomerom 44 k 42 percentám. Popularita Romneyho sa koncom augusta zvýšila v súvislosti s vtedy prebiehajúcim republikánskym nominačným zjazdom.

Podľa pozorovateľov je podobne aj najnovší nárast podpory pre Obamu čiastočne dielom zjazdu jeho strany. Počas tohtotýždňového nominačného zjazdu Demokratickej strany prijal Obama nomináciu strany na kandidáta v novembrových prezidentských voľbách.

"Čísla sa pohli iba trochu, ale pohli sa smerom, ktorý naznačuje, že sledujeme prvý náznak vzpruhy po zjazde," uviedla Julia Clarková z inštitútu Ipsos. Prieskum však neodráža náladu verejnosti po tom, čo americké ministerstvo práce v piatok informovalo, že americké firmy vytvorili minulý mesiac 96.000 nových pracovných miest, čo je v porovnaní s očakávaniami slabé číslo.

Najnovší prieskum je však v každom prípade ďalším dôkazom mimoriadne tesného súboja medzi Obamom a Romneym, ktorí sa pred voľbami 6. novembra usilujú zaktivizovať stúpencov a osloviť nerozhodnutých voličov v rozhodujúcich štátoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok