Poradný tím Trumpa opúšťa dlhoročná spolupracovníčka

TA3 TASR
24.8.2020 12:59

Tím amerického prezidenta Donalda Trumpa opúšťa jeho dlhoročná spolupracovníčka Kellyanne Conway. Tá má u šéfa Bieleho domu skončiť koncom tohto mesiaca. Conway vyhlásila, že sa potrebuje viac venovať rodine.

Jedna z najvplyvnejších a najdlhšie slúžiacich poradcov amerického prezidenta Donalda Trumpa Kellyanne Conwayová v noci na nedeľu oznámila, že na konci mesiaca odchádza z Bieleho domu. Trumpa o svojom rozhodnutí informovala v nedeľu.

Päťdesiattriročná Conwayová uviedla, že sa potrebuje viac venovať svojim štyrom deťom, ktorým chce pomôcť s dištančnou výučbou počas koronavírusovej pandémie. Conwayová bola manažérka Trumpovej predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami v roku 2016. Je známa ako prvá žena v dejinách USA, ktorej sa podarilo priviesť kampaň niektorého z prezidentských kandidátov k úspešnému záveru. Následne získala významnú funkciu poradkyne Bieleho domu. Conwayovej odchod prichádza v čase, keď Trump podľa viacerých prieskumov výrazne zaostáva za svojím rivalom - demokratom Joeom Bidenom. O jej odchode prvýkrát informoval denník The Washington Post.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok