Slovan na zápas predkola LM nenastúpil, na ťahu je UEFA

TA3 TASR SITA
21.8.2020 18:16

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nenastúpili v čase plánovaného výkopu na stretnutie 1. predkola Ligy majstrov 2020/2021 na pôde KÍ Klaksvík. UEFA napriek problémom "belasých" s pozitívnymi osobami na koronavírus na svojom webe zverejnila aj zostavy oboch súperov, súboj sa však nezačal. Dve minúty pred naplánovaným začiatkom na štadióne vyhlásili, že súboj sa hrať nebude.

Písali aj o nákaze v druhej výprave

Domáci hráči sa už takmer hodinu pred chystaným začiatkom rozcvičovali priamo na trávniku, miestny kanál vysielal predzápasové televízne štúdio s viacerými hosťami. Absentoval však súper, ktorý mal podľa medializovaných správ koronavírusový prípad aj vo svojej náhradnej výprave. "Nedostali sme povolenie, inak by nás mohla zatknúť polícia za porušenie karantény," uviedol športový riaditeľ "belasých" Richard Trutz pre RTVS. Na štadióne bol delegát UEFA, na ktorej rozhodnutie o osude zápasu a prípadnej kontumácii v neprospech Slovana sa stále čakalo.

Futbalisti Slovana Bratislava napokon na zápas nenastúpili. Členovia výpravy slovenského šampióna sa údajne nemohli dostaviť na štadión, pretože by tým porušili karanténu na Faerských ostrovoch. "Nedostali sme povolenie, inak by nás mohla zatknúť polícia za porušenie karantény," uviedol športový riaditeľ "belasých" Richard Trutz.

"Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby sa zápas mohol odohrať. V tejto chvíli je však dôležité zdôrazniť, že UEFA zápas zrušila, no ešte nerozhodla o tom, čo sa bude diať ďalej. Čakáme na ďalšie kroky UEFA, ktorá by nás mala informovať v najbližších hodinách. Nateraz platí, že zápas bol oficiálne zrušený, nie skontumovaný. Ešte raz chceme zdôrazniť, že z našej strany sme splnili všetko, čo si vyžaduje protokol UEFA, a mali sme pripravených dostatok hráčov s negatívnymi testami, ktorí mohli odohrať zápas. Uvidíme, ako sa situácia bude ďalej vyvíjať," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Miestne médiá v piatok informovali, že sa vyskytol pozitívny prípad na nový koronavírus aj v druhej výprave Slovana, ktorá priletela na Faerské ostrovy vo štvrtok. Zápas už predtým preložili zo stredy na piatok pre infekciu jedného člena realizačného tímu Slovana z pôvodnej výpravy. Pôvodne po konzultácii s UEFA dostal slovenský šampión možnosť odohrať duel s náhradným tímom v piatok.

Vo štvrtok dopoludnia preto odletela z Bratislavy na Faerské ostrovy druhá výprava Slovana, v ktorej bolo 16 hráčov. V provizórnom tíme figurovalo sedem členov A-tímu, ktorí neboli v pôvodnej nominácii, doplnili ich deviati juniori. Všetci členovia výpravy sa ešte pred odletom podrobili testom s negatívnym výsledkom. V piatok mal mužstvo viesť z lavičky bývalý slovenský futbalový reprezentant Szilárd Németh, ktorý je asistent rezervy Slovana.

Nemohli ani trénovať

No aj v druhej výprave hostí sa podľa lokálnych médií objavil prípad nakazenia koronavírusom a UEFA tak mala o osude zápasu opäť rokovať so zástupcami oboch klubov a potom definitívne rozhodnúť. Vo štvrtok údajne meškali výsledky testov v druhej výprave Slovana a tak "náhradný" tím ani nedostal možnosť absolvovať predzápasový tréning. Podľa faerských médií funkcionári Slovana pre problémy s testovaním odmietli v plnej miere akceptovať ich výsledky od miestnej spoločnosti Thetis a žiadali o opakované kolo testovania.

Ešte v piatok dopoludnia niekoľko hodín pred výkopom Slovan na oficiálnom webe sprostredkoval slová generálneho riaditeľa bratislavského klubu Ivana Kmotríka ml. pre RTVS: "Definitíva o osude zápasu ešte stále nepadla. Malo by sa tak stať v priebehu najbližších troch až štyroch hodín. Zatiaľ prebieha všetko podľa štandardného predzápasového protokolu. Práve cestujeme na predzápasovú poradu. Žiaľ, domáci robia všetko pre to, aby sa nehralo."

Ak UEFA potvrdí postup Klaksvíku, ten sa v 2. predkole LM stretne v Berne s tamojšími Young Boys.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok