Roddick sa lúčil v slzách, ďakoval rodine i fanúšikom

TASR, TA3
6.9.2012 11:10

Americký tenista Andy Roddick ukončil kariéru. V osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open prehral s nasadenou sedmičkou Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom v štyroch setoch 7:6 (1), 6:7 (4), 2:6 a 4:6.

Tridsaťročný rodák z Omahy sa lúčil s tenisovým kolotočom v slzách. Emócie s ním na vypredanom štadióne Arthura Ashea začali lomcovať už v posledných gemoch duelu proti del Potrovi. Naplno prepukli, keď si po zápase zobral mikrofón a prihovoril sa fanúšikom.

"Na tomto dvorci som si to užíval každú minútu. Na US Open som chodieval už ako dieťa. Keď som bol malý, sedával som tam, kde teraz vy a so zatajeným dychom som sledoval veľké tenisové hviezdy.  Mám za sebou dlhú cestu plnú víťazstiev i pádov. V tenise som zažil veľa nádherných chvíľ i veľa sklamaní. Niekedy ste to mali so mnou ťažké, no vždy ste ma podporovali. Ďakujem vám, mojej rodine i blízkym, bez vás by som nikdy nič nedosiahol. V posledných gemoch som dnes prežíval muky. Radšej som sa ani nepozeral do mojej lóže, do očí sa mi tlačili slzy," povedal Roddick, ktorý sa stal v septembri 2003 po triumfe na US Open svetovou jednotkou. Nikdy sa mu však nesplnil veľký sen vyhrať Wimbledon. Najbližšie k zisku titulu na posvätnej tráve All England Clubu bol v roku 2009, keď ho v piatom sete finále proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi delili od triumfu dve loptičky.

Del Potro, ktorý v zápase s Roddickom ťažil z kvalitného podania a drvivého forhendu. sa vo štvrťfinále stretne s obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom. "Nole" vyradil Švajčiara Stanislasa Wawrinku, ktorý za stavu 4:6, 1:6 a 1:3 zápas skrečoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok