Del Piero bude najlepšie plateným športovcom v Austrálii

SITA
6.9.2012 10:01

Celý austrálsky šport nemá lukratívnejšiu zmluvu ako tú, ktorú s futbalovým FC Sydney uzavrel bývalý taliansky reprezentant Alessandro Del Piero. Prezident klubu Scott Barlow považuje oficiálne nepriznaný plat dva milióny austrálskych dolárov ročne za investíciu do budúcnosti.

Del Piero bude najlepšie plateným športovcom v Austrálii
SITA

Spolupráca by mala trvať najmenej dve sezóny.

"Podpis zmluvy s Alessandrom Del Pierom znamenal veľký moment pre náš klub a ja verím, že aj pre celý austrálsky futbal. Nerád by som zachádzal do detailov, ale ide o najväčší profesionálny kontrakt v histórii austrálskeho športu. Čísla, o ktorých sa píše v novinách, nie sú ďaleko od pravdy," prezradil Barlow.

Klub, v ktorom dvakrát počas svojej kariéry pôsobil aj bývalý slovenský reprezentant Karol Kisel, získal bez debaty najväčšiu futbalovú osobnosť, aká kedy na austrálskych trávnikoch behala. Útočník Del Piero v máji ziskom titulu v Serie A ukončil svoju 19 rokov trvajúcu anabázu v Juventuse Turín, kde sa stal nesmrteľnou ikonou. Okrem šiestich ligových primátov (bez dvoch administratívne odobratých pre korupčnú aféru Calciopoli) a jedného triumfu v národnom pohári získal s Juventusom trofej v Lige majstrov 1995/96, o desať rokov neskôr slávil s Talianskom titul majstrov sveta. Teraz má síce už 37 rokov, ale sľubuje, že do Austrálie nejde iba na dovolenku.

"Ťažko opísať, aký veľký význam to bude mať pre celé Sydney, klub, ligu. Alessandro je jednou z najväčších postáv svetového futbalu. Jeho príchod dostane Austráliu na futbalovú mapu oveľa ráznejšie ako predtým Dwight Yorke či Robbie Fowler," uviedol nový Del Pierrov spoluhráč Brett Emerton.

Angažovanie hráča takéhoto formátu s nadšením privítal aj výkonný riaditeľ Austrálskej futbalovej asociácie Ben Buckley. "Nepochybne sa to odrazí na návštevách, fanúšikovských základniach, sledovanosti televíznych prenosov a na celkovom záujme o A-League. Reputácia súťaže vzrastie v Európe, ale najmä v Ázii," myslí si Buckley.

Del Piero by mal do Sydney pricestovať najneskôr o deväť dní. Nová sezóna A-League sa začne o mesiac, dvojnásobný majster FC Sydney do nej vstúpi 6. októbra zápasom na novozélandskej pôde s Wellington Phoenix.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok