Počet infikovaných stúpa aj vo Francúzsku, sprísňujú opatrenia

TA3 TASR
18.8.2020 16:43

Francúzsko sprísňuje nosenie rúšok. Od prvého septembra bude zakrývanie nosa a úst povinné na všetkých pracoviskách. Úrady tak reagujú na nárast počtu prípadov koronavírusu. V uplynulých dňoch krajina registrovala viac ako 3 tisíc nakazených za 24 hodín.

Francúzska vláda plánuje od 1. septembra zaviesť povinné nosenie rúšok vo väčšine spoločných pracovných priestoroch. Dôvodom je opätovný nárast prípadov nákazy novým koronavírusom. Francúzske ministerstvo práce uviedlo, že toto opatrenie sa bude vzťahovať na všetky spoločné priestory v kanceláriách a továrňach s výnimkou samostatných kancelárií, v ktorých je prítomný iba jeden zamestnanec.

Ministerka práce Élisabeth Borneová sa v utorok stretla s predstaviteľmi zamestnávateľských a odborových zväzov, aby spolu prediskutovali nové nariadenie, ktoré podľa jej slov vychádza z odporúčaní poradného orgánu vlády pre otázky zdravotnej politiky. Vo Francúzsku v súčasnosti platí povinnosť nosenia rúšok v prostriedkoch verejnej dopravy a v uzavretých spoločných verejných priestorov, ako sú obchody a vládne úrady, ale ich nosenie v kanceláriách bolo až doposiaľ na rozhodnutí zamestnávateľov.

Francúzsko doteraz eviduje viac ako 30 400 úmrtí v dôsledku pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 a vyše 256 500 prípadov nákazy. V posledných dňoch sa v krajine zvyšuje počet novoinfikovaných a tiež stúpa počet hospitalizovaných i pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Témy: Francúzsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok