Prezradili, kde sa presťahoval bývalý španielsky kráľ Juan Carlos

TA3 TASR
17.8.2020 15:51

Španielsky kráľovský palác potvrdil, že bývalý kráľ Juan Carlos I. sa nachádza v Spojených arabských emirátoch. Hovorca kráľovského paláca uviedol, že Juan Carlos odcestoval 3. augusta zo Španielska do SAE, pričom v tejto krajine sa zdržiava doteraz.

Prezradili, kde sa presťahoval bývalý španielsky kráľ Juan Carlos
SITA/AP

Španielsky denník ABC minulý týždeň informoval, že Juan Carlos býva v luxusnom hoteli v hlavnom meste SAE Abú Zabí. Juan Carlos opustil Španielsko na pozadí finančného škandálu zahŕňajúceho Saudskú Arábiu. Svoje rozhodnutie vysvetlil tým, že nechce, aby jeho súkromné škandály a obvinenia z korupcie zatienili vládu jeho syna, kráľa Filipa VI.

Juana Carlosa v súčasnosti vyšetruje Najvyšší súd v súvislosti korupčnými aktivitami. Vyšetrovanie sa týka výstavby vysokorýchlostnej železnice medzi mestami Medina a Mekka v Saudskej Arábii, v rámci ktorého Juan Carlos údajne prijal od Saudskej Arábie úplatok vo výške 100 miliónov dolárov (85 miliónov eur). Peniaze boli údajne prevedené bez vedomia španielskych finančných úradov na švajčiarske kontá. Vyšetrovatelia uvádzajú, že Juan Carlos sa peniaze navyše pokúsil pred španielskymi úradmi skryť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok