Poznajú počet nakazených. Vírus podľa Fekollini prišiel od dodávateľa

TA3 TASR
13.8.2020 16:44

Počet pracovníkov s pozitívnym výsledkom testov na nový koronavírus sa dostal u výrobcu plnených bagiet a sendvičov v Sládkovičove pri Galante celkovo na 31. Všetky dotknuté osoby a ich úzke kontakty v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Galante umiestnili do povinnej izolácie. PR spoločnosti Fekollini Andrej Gerstner zdôraznil, že prvotná nákaza sa vyskytla u dodávateľa.

Poznajú počet nakazených. Vírus podľa Fekollini prišiel od dodávateľa
SITA/AP (ilu)

"Nákaza bola identifikovaná z externého prostredia. Následne sme okamžite stotožnili ľudí úzkeho kontaktu, ktorí boli našimi zamestnancami. Na základe zistených skutočností vedenie firmy rozhodlo o celoplošnom testovaní zamestnancov, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 10. a utorok 11. augusta," uviedol Gerstner.

Výrobca produkciu po izolácii nakazených nezastavil, prízvukuje dodržiavanie najvyšších štandardov a hygienických postupov v rámci každodennej výroby pod dozorom Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Galante. "Opatrenia v súčinnosti s RÚVZ nám umožnili zabezpečiť bezpečné fungovanie výroby. Šírenie vírusu je vo výrobných priestoroch firmy nemožné," dodal Gerstner.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok