Ďalší prokurátor vraj zlyhal. V hoteli sa stretával s Kočnerom

TA3 SITA
13.8.2020 09:40

Porušenia prokurátorskej etiky sa okrem bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku podľa etickej komisie prokuratúry dopustil aj ďalší prokurátor. Komisia to konštatuje v stanovisku zo 7. júla tohto roku, ktoré bolo anonymizovane zverejnené na internetovej stránke generálnej prokuratúry.

Ďalší prokurátor vraj zlyhal. V hoteli sa stretával s Kočnerom
TASR

Podľa stanoviska sa prokurátor stretával najneskôr do leta 2018 v bratislavskom hoteli Albrecht alebo v kaviarni Fellini Cafe s kriminálne závadovou osobou a takisto s ňou komunikoval v aplikácii Threema. Podľa článku Denníka N z októbra 2019 sa na spomenutých miestach stretával viacnásobne stíhaný podnikateľ Marian Kočner s prokurátorom Bystríkom Palovičom.

V podnete adresovanom etickej komisii sa uvádza, že obsahom stretnutí prokurátora a závadovej osoby boli aj interné informácie z prostredia prokuratúry. Podľa stanoviska komisie však musí prokurátor na pracovisku aj v súkromí dôsledne zvažovať, s akými osobami nadväzuje kontakty a za akým účelom. „Prokurátor musí mať na zreteli, že okrem jeho osobného vnímania nezávislosti vo vzťahu k určitej osobe je rozhodujúce vnímanie ich vzájomného kontaktu verejnosťou,” konštatuje komisia s tým, že je absolútne vylúčené, aby prokurátor vedome udržiaval vzťahy s kriminálne závadovými osobami.

Prokurátorovi Bystríkovi Palovičovi dočasne pozastavil výkon funkcie bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár ešte v decembri 2019. Bolo totiž voči nemu začaté disciplinárne konanie. Ešte predtým v lete 2019 zaistili policajti Palovičovi mobilný telefón. Disciplinárne pojednávanie s Palovičom bolo vytýčené na stredu 12. augusta, komisia ho však nakoniec odložila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok