Nemecký investor vytvorí vo Zvolene 500 pracovných miest

SITA
5.9.2012 10:14

Spoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia s.r.o. plánuje do svojho závodu vo Zvolene preinvestovať ďalších 25 mil. eur. Firma chce začať vo zvolenskom závode s výrobou kombinovaných brzdových strmeňov.

Nemecký investor vytvorí vo Zvolene 500 pracovných miest
SITA

Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR (MH), vďaka tejto investície by sa malo priamo vytvoriť 500 nových pracovných miest. Nemecký investor už požiadal rezort hospodárstva o schválenie investičných stimulov. Ak sa s poskytnutím štátnej pomoci stotožní aj vládny kabinet, spoločnosť by mala vo forme daňových úľav dostať 4,5 mil. eur. Ministerstvo si však pri poskytnutí stimulov dalo podmienku.

"Nové pracovné miesta vytvorené v priamej súvislosti s investičným zámerom musia byť zachované a obsadené najmenej po dobu piatich rokov odo dňa ich vytvorenia a uzatvorenia príslušných pracovných zmlúv," zdôraznil rezort hospodárstva.

V súčasnosti vyrába nemecká spoločnosť vo zvolenskom závode brzdové strmene iba u nožnej brzdy. "Realizáciou investície sa rozšíri výrobný program, a to o výrobu kombinovaných brzdových strmeňov, ktoré zahŕňajú obidve brzdné funkcie, nožnú brzdu, ale aj parkovacie brzdy pre automobily," dodalo ministerstvo.

Ročne by chcela firma vyrobiť 12 miliónov kusov brzdových strmeňov. Celá produkcia by mala smerovať na export. Spoločnosť Continental Automotive Systems otvorila závod vo Zvolene v roku 2006. Do závodu plánovala investovať viac ako 60 mil. eur. Vláda Mikuláša Dzurindu jej vtedy schválila investičné stimuly vo výške zhruba 14 mil. eur.

Skupina Continental je jedným zo svetových lídrov v automobilovom priemysle s rozsiahlym know-how v oblasti technológie výroby pneumatík, brzdových systémov a kontroly dynamiky vozidiel. V súčasnosti má 190 prevádzok v 37 krajinách a zamestnáva takmer 140 tisíc zamestnancov. Na Slovensku pôsobia aj ďalšie závody skupiny Continental, a to v Dolných Vesteniciach, Prievidzi a v Púchove.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok