Za smrť 11 ľudí v plameňoch údajne môže Zdeněk. Obvinili ho

TA3 SITA
10.8.2020 14:13

Českí policajti obvinili z vraždy 54-ročného Zdeňka K., ktorý údajne apálil panelák v Bohumíne na Karvinsku. Pri požiari zahynulo 11 ľudí. Policajti muža zadržali ihneď po čine a podľa svedkov hliadke pokojným hlasom povedal, že dom podpálil. Páchateľ tak údajne riešil partnerský spor a obeťami sú jeho rodinní príslušníci, uvádza web tn.nova.cz.

"Bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy a z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za čo mu hrozí 20 rokov až výnimočný trest," potvrdil pre TN.cz štátny zástupca Michal Król, ktorý bude teraz rozhodovať, či podá žiadosť o vzatie podozrivého muža do väzby. Obvinenie prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter potvrdila aj polícia.

Na jedenástom poschodí panelového domu na Nerudovej ulici v Bohumíne začalo horieť v sobotu podvečer. Hejtman Moravskosliezskeho kraja Ivo Vondrák ešte v ten deň uviedol, že požiar zrejme niekto úmyselne založil. Priamo v byte zahynulo šesť ľudí a ďalších päť pred plameňmi vyskočilo z okna, no ani jeden z nich neprežil pád zo zhruba 30-metrovej výšky.

Incident si vyžiadal aj desať zranených, pričom zranenia utrpeli aj dvaja hasiči a policajt. Štyria ľudia sú po požiari stále v nemocnici a stav dvoch z nich je veľmi vážny. Medzi zranenými je aj údajný páchateľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok