Záborský sa v KHL uviedol gólom

TASR
5.9.2012 09:24

Vyrovnávajúcim gólom na 2:2 v úvodnom zápase 5. ročníka KHL Dinamo Moskva - Avangard Omsk (3:2 pp a sn) potvrdil slovenský útočník hostí Tomáš Záborský svoju vizitku kanoniera z fínskej SM-Liigy, s ktorou do tohto klubu v lete prišiel.

Záborský sa v KHL uviedol gólom
TASR

Tento otvárací zápas novej sezóny nazval pokračovaním finálovej série z poslednej, v ktorom moskovské Dinamo po súboji s Avangardom získalo Gagarinov pohár. "V tretej tretine sme urobili všetko pre úspech. Po našom dobrom začiatku v prvej tretine sa súperovi podarilo ísť do vedenia a dostať zápas pod svoju kontrolu. Máme však dobré mužstvo, mali sme príležitosti a jednu z nich sme využili," povedal Tomáš Záborský pre Sport-express.

Jeho gól na 2:2 bol z kategórie šťastných. "Mal som šťastie, ale nebol by som proti, keby som také góly dával aj ďalej. Bol by som len rád. Raz sa darí brankárovi, raz útočníkovi. Taký je hokej. Mojou úlohou je pomáhať mužstvu a hlavne gólmi. Tak sa snažím." Napriek tomu, že v minulej sezóne v tíme ešte nebol, trúfol si povedať, že tento prvý zápas nového ročníka bol ôsmym súbojom finálovej série z minulého.

"Obe mužstvá hrali veľmi zodpovedne, pozorne v obrane. Tak ako posledný zápas play off. Išlo o prvé stretnutie novej sezóny a preto bolo dôležité predviesť dobrý hokej. Dinamo je majster a my sme chceli u neho ukázať všetko čoho sme schopní."

Tomáš Záborský priznal, že v rámci prípravy na tento zápas si hru súpera dobre rozanalyzovali. "Jeho štýl som si osvojil. Z hokejistov Dinama dobre poznám Dominika Graňáka. Je to môj krajan, v lete spolu aj trénujeme. Hovoril som s ním predtým, ako som prišiel do Ruska z Fínska. A keď získal Gagarinov pohár, tak som mu gratuloval." A na otázku, či tento pohár aj videl, Tomáš Záborský s úsmevom zareagoval: "Uvidím, ak ho získame."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok